Костадин Костадинов: Държавата готви пропаганда на еврото и в училищата За

...
Костадин Костадинов: Държавата готви пропаганда на еврото и в училищата За
Коментари Харесай

За две седмици „Възраждане“ събра 102 000 подписа за референдум за защита на българския лев

Костадин Костадинов: Държавата готви агитация на еврото и в училищата 
За две седмици „ Възраждане “ събра 102 000 подписа в поддръжка на осъществяване на референдум за отбрана на българския лев, съобщи на конференция във Варна водачът на партията Костадин Костадинов. Той посочи, че подписите са събрани единствено от членове и симпатизанти на партията на особено откритите за задачата пунктове. „ Има и доста доброволци, които поддържат акцията и събират подписи в магазини, спортни и пенсионерски клубове. Енергията е голяма и това е положително начало “, разяснява Костадинов. 

В 11-те пункта във Варна досега са се подписали над 14 000 души, добави ръководителят на градската организация на „ Възраждане “ Юлиан Губатов. Според общинския консултант Георги Георгиев няма ясно изразен профил на подкрепящите концепцията за референдума по възраст, обществен статус, етнос и вяра.

За акцията за референдума „ Възраждане “ е отпечатала 500 000 брошури. „ Те костват под 30 000 лева против 10 млн. лева, които финансовото министерство даде за пропагандиране на еврото “, уточни Костадинов. Той оповести, че страната се готви да популяризира евровалутата и в учебните заведения. „ До 19 януари всички учебни заведения  в страната е трябвало да дадат информации в РУО дали в тях могат да се отворят кътове за пропагандиране на еврото с плакати, брошури и банери “, сподели водачът на „ Възраждане “. Според него най-важното, което следва на България в този момент, не са парламентарните избори, а това дали страната ще продължи да съществува като самостоятелна финансово и да резервира личната си валута.  
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР